Potrebujemo:
- 4 skodelice rastlinskega mleka (riževo, sojino, ovseno…)
- 2 žlici jabolčnega kisa
- 2 skodelici sladkorja
- 1 skodelico sončničnega olja
- 4 skodelice moke
- 1 čajno žličko vanilije v prahu ali vanilijevega ekstrakta
- 2 čajni žlički pecilnega praška
- 2 čajni žlički sode bikarbone
- 1 čajno žličko soli
- 1/2 skodelice kakava v prahu
Priprava:
• Moko presejemo in ji primešamo pecilni prašek, sodo bikarbono in sol.
• V drugi posodi zmešamo rastlinsko mleko in kis. Nato dodamo olje, sladkor in vanilijo. Dobro premešamo.
• Sedaj tekoče sestavine dodamo k moki in z mešalnikom zmešamo v gladko maso.
• Pekač premažemo z oljem in vanj zlijemo 2/3 mase. V preostalo maso najprej vmešamo kakav, in jo šele nato izlijemo v pekač, na vrh svetle mase. Z jedilnim nožem vsebino pekača narahlo premešamo, zarišemo po masi, da dobimo marmorni izgled.
• Pečemo na 180ºC 45-50 minut oziroma tako dolgo, da je zobotrebec, ki ga zapičimo v kolač in izvlečemo, čist. Nato pečico ugasnemo in kolač pustimo v njej, dokler se ne ohladi.
No comments:
Post a Comment