Za 4-6 oseb potrebujemo:
- 200 g tapioke v zrnju
- 400 do 500 g borovnic
- 400 ml (1 pločevinko) gostega kokosovega mleka
- 5 žlic kokosovega sladkorja (ali manj trsnega ali pesinega)
- 600 ml vode
- prgišče kokosovih ostružkov za posip
Priprava:
• Tapioko stresemo v lonec in jo prelijemo s 6 dcl vode. Pustimo stati 20 minut, nato primešamo pol pločevinke kokosovega mleka, na nizki temperaturi segrevamo do vretja in vremo še 20 minut. Vmes večkrat premešamo.
• Med kuhanjem tapioke v manjši kozici na nizki temperaturi segrevamo borovnice. Lahko jih nekoliko premečkamo, ali pa se izognemo morebitnim neljubim madežem ter k borovnicam dodamo 2 žlici vode in pokrite segrevamo, dokler ne popokajo.
• Kuhane borovnice pretlačimo skozi večje sito. Portudimo se, da na situ ostanejo le lupine. Potem borovnicam dodamo sladkor in slabo polovico kuhane tapioke ter dobro premešamo.
• K preostali tapioki vmešamo še drugo polovico pločevinke kokosovega mleka. Sedaj sledi najtežji del: čakanje, da se oba dela pudinga (beli in vijolični) ohladita na sobno temperaturo.
• Ohlajen puding nadevamo v kozarec ali skodelico - najprej vijoličnega, nato belega. Na vrh stresemo pest svežih borovnic.
• Do serviranja puding hranimo v hladilniku (tam se bo še nekoliko zgostil). Tik preden postrežemo, dekoriramo še s kokosovimi ostružki.
No comments:
Post a Comment