Saturday, May 24, 2014

Quinoa s hrustljavo zelenjavo


Za 2 osebi potrebujemo:
- 150 g quinoe
- 1 majhno čebulo
- veliko pest stročjega graha
- 1 rumeno ali rdečo papriko
- 150 g narezanega listnatega ohrovta
- 2 žlici svetle sojine omake
- pest redkvic
- 1 žlica oljčnega, sezamovega ali sončničnega olja
- sveže mleti poper po okusu
- črni sezam za posip

Priprava:
• Zrnje quinoe stresemo v posodo in speremo z vodo, ki jo nato odlijemo. Prelijemo s tremi decilitri vode (soliti ni potrebno), privvedemo do vrelišča in na nizki temperaturi kuhamo 10-15 minut (dokler se kalček ne loči od zrna).
• Medtem segrejemo ponev, vanjo kanemo olje, nanj pa nasekljano čebulo. Ko zadiši, dodamo listnati ohrovt in pokritega počasi pražimo, da se zmehča.
• K ohrovtu dodamo na trakove narezano papriko in stročji grah. Sedaj temperaturo zvišamo in med pečenjem pogosto premešamo. Le dve minutki bosta dovolj - grah in paprika morata ostati čvrsta.
• Sedaj k zelenjavi stresemo kuhano quinoo, dodamo sojino omako, popopramo po okusu in dobro premešamo.
• Jed postrežemo z narezano redkvico in potreseno s semeni črnega sezama.

No comments:

Post a Comment