Za 2-3 osebe potrebujemo:
- 150 g zelene leče
- 300 g špinače
- 100-150 g majhnih šampinjonov
- 1 čebulo
- 1 strok česna
- 2 žlici olja (sončničnega, oljčnega ali arašidovega)
- 1 žlico srednje pekočega curryja v prahu (ali 1 žlico začimbne mešanice garam masala)
- sol in poper
- 120 - 180 g riža basmati
Priprava:
• V segreto ponev kanemo olje in nanj stresemo nasekljano čebulo. Popražimo, da porjavi.
• Dodamo strt česen in šampinjone (če je le mogoče, uporabimo res majhne šampinjone, tako da jih prerežemo le na pol ali pa sploh ne). Pražimo 5 minut in vmes večkrat pomešamo.
• Dodamo sprano in odcejeno zeleno lečo in curry. Dobro premešamo, nato pa zalijemo z vodo - ravno toliko, da je leča pokrita.
• Na nizkem ognju pokrito kuhamo 35-40 minut, da se leča zmehča. Na polovici časa kuhanja premešamo in ponovno dodamo toliko vode, da je leča pokrita.
• Medtem po navodilih proizvajalca skuhami riž.
• Nazadnje, ko je leča že mehka, v curry vmešamo na grobo narezano špinačo, solimo in popramo po okusu in takoj postrežemo.
No comments:
Post a Comment