Za 4 osebe potrebujemo:
- 1 srednje veliko glavo cvetače
- 1 večji por
- 3 korenčke
- 2/3 skodelice graha (lahko zamrznjenega)
- 2 veganski jušni kocki
- 1 žlico nasekljanega svežega ali suhega peteršilja
- 2 stroka česna
- 1 žlico paradižnikove mezge
- 4 palačinke (pripravljene - brez nadeva - na primer po tem receptu)
Priprava:
• V večjem loncu segrejemo 1,5l vode in v njej raztopimo jušni kocki.
• Naprej očistimo in narežemo cvetačo, ter jo stresemo v lonec. Sledi korenček, nato grah in nazadnje por. Voda naj prekriva vso zelenjavo - po potrebi (ali želji) dodamo več vode.
• Česen olupimo in ga po dolgem zarežemo do polovice ter dodamo v juho. Vmešamo še paradižnikovo mezgo.
• Ko juha zavre, jo na nizki temperaturi kuhamo približno 25 minut: gotova je, ko se cvetača zmehča. Malo pred koncem dodamo peteršilj.
• Pred serviranjem iz juhe odstranimo česen.
• Palačinke zvijemo in narežemo na rezine, ki jih potresemo po vrhu juhe.
• Palačinke zvijemo in narežemo na rezine, ki jih potresemo po vrhu juhe.
No comments:
Post a Comment