Wednesday, January 8, 2014

Jabolka v srajčkah


Potrebujemo:
- 5 ali 6 srednje velikih jabolk
- 250 g polnozrnate pirine moke
- 2 dcl sojinega (ali drugega rastlinskega) mleka
- 3 žlice agavinega ali javorjevega* sirupa
- 1 čajno žličko mletega cimeta
- ščepec soli
- olje za pečenje
- kokosov sladkor ali sladkor v prahu za posip

* pozor, nekatere vrste javorjevega sirupa niso veganske

Priprava:
• Moko zmešamo s cimetom in soljo. Prilijemo rastlinsko mleko in sirup ter zmešamo v gladko maso.
• Jabolka prečno narežemo na kolobarje in izrežemo osrednji del, kjer so peške.
• Jabolčne kolobarje potopimo v maso, da so popolnoma prekriti, nato enega po enega prenesemo v segreto ponev, kjer jih na žlici olja popečemo z obeh strani. Jabolka v srajčkah so gotova, ko so rjavo zapečena in masa ni več tekoča.
• Serviramo jih potresena s kokosovim sladkorjem ali sladkorjem v prahu.

No comments:

Post a Comment