Wednesday, January 29, 2014

Domače testenine


Za 2 osebi (enakovredno 250g suhih testenin) potrebujemo:
- 200 g moke iz durum pšenice (semolina)
- 1 do 1,2 dcl vode
- ščepec soli


Priprava:

• V posodi zmešamo moko, sol in vodo, da dobimo enotno zmes. Testo prestavimo na pult in gnetemo toliko časa, da dobimo gladko, voljno testo. Običajno za to potrebujemo okoli 5 minut. V hlebček oblikovano testo zavijemo v folijo in pustimo počivati vsaj pol ure.
• Testo razvaljamo na okoli 2 mm debeline, dobro pomokamo in na rahlo zvijemo, da ga bomo lažje razrezali na rezance. Rezanja se lotimo z ostrim nožem in brez stiskanja testa. Ko razrežemo vse testo, dobljene rezance razvijemo in dodatno pomokamo, da se ne bodo sprijeli. 
• Tako pripravljene testenine skuhamo v slanem kropu (okoli 3 minute). 
• Ta recept za testo lahko uporabimo tudi za testenine drugih oblik.

2 comments:

  1. Kje se dobi ta moka? Nikjer je ne najdem

    ReplyDelete
  2. Zdravo,

    Semoline res žal še nismo videli na policah slovenskih trgovin. Jo pa najdemo v skoraj vsaki samopostrežni takoj za mejo v Italiji.

    Veselo kuhanje!

    ReplyDelete