Za 2 osebi (enakovredno 250g suhih testenin) potrebujemo:
- 200 g moke iz durum pšenice (semolina)
- 1 do 1,2 dcl vode
- ščepec soli
Priprava:
• V posodi zmešamo moko, sol in vodo, da dobimo enotno zmes. Testo prestavimo na pult in gnetemo toliko časa, da dobimo gladko, voljno testo. Običajno za to potrebujemo okoli 5 minut. V hlebček oblikovano testo zavijemo v folijo in pustimo počivati vsaj pol ure.
• Testo razvaljamo na okoli 2 mm debeline, dobro pomokamo in na rahlo zvijemo, da ga bomo lažje razrezali na rezance. Rezanja se lotimo z ostrim nožem in brez stiskanja testa. Ko razrežemo vse testo, dobljene rezance razvijemo in dodatno pomokamo, da se ne bodo sprijeli.
• Tako pripravljene testenine skuhamo v slanem kropu (okoli 3 minute).
• Ta recept za testo lahko uporabimo tudi za testenine drugih oblik.
Kje se dobi ta moka? Nikjer je ne najdem
ReplyDeleteZdravo,
ReplyDeleteSemoline res žal še nismo videli na policah slovenskih trgovin. Jo pa najdemo v skoraj vsaki samopostrežni takoj za mejo v Italiji.
Veselo kuhanje!