Potrebujemo:
- 200g tapioke v zrnu
- 1 l kokosovega ali drugega rastlinskega mleka
- 150 g veganske čokolade za kuhanje
- 50 ml agavinega sirupa
- ščepec soli
- 1 strok vanilije
Priprava:
• Mleko prelijemo v kozico in segrevamo na srednje visoki temperaturi.
• Vanilijin strok prerežemo po dolžini in iz njega postrgamo semena, nato pa vse skupaj stresemo v kokosovo mleko. Dodamo tapioko in ščepec soli ter segrevamo do vretja. Vmes večkrat nežno premešamo.
• Ko se puding začne zgoščevati, odstranimo vanilijev strok in dodamo na koščke nalomljeno čokolado ter agavin sirup ter mešamo, da se čokolada raztopi.
• Dolžina kuhanja je odvisna od velikosti zrn tapioke in je navedena na embalaži (navadno okoli 20 minut).
• Puding prelijemo v skodelice in pred serviranjem pustimo nekaj časa stati - med tem se bo še nekoliko zgostil.
No comments:
Post a Comment