Za 2 osebi potrebujemo:
- ½ skodelice polente
- 1 bučko
- 10 češnjevih paradižnikov (ali 3 običajne)
- 1 mlado čebulo (lahko par šalotk)
- oljčno olje
- pest oliv
- timijan, rožmarin, origano
- sol in poper
Podbnost s pizzo je bežna, a to ne pomeni, da ni slastno.
Priprava:
• Prižgemo žar v pečici na 180°C. Pripravimo rahlo naoljen ognjevarni pekač.
• Polento skuhamo po navodilih na embalaži. Ko je kuhana, jo čim prej enakomerno razmažemo po pekaču. Na koncu površino razbrazdamo z vilicami, da se bo lepše zapekla.
• Pekač postavimo v pečico na najvišjo poličko.
• Ko se polenta peče, v skledi pripravimo narezano bučko, paradižnik, čebulo in začimbe. Prelijemo z žlico ali dvemi olja, solimo in popramo ter vse skupaj dobro, a nežno premešamo.
• Sedaj ima polenta že skorjico; vzamemo iz pečice in po njej razporedimo zelenjavo.
• Vrnemo v pečico in pečemo še okoli 30 minut. Previdnost pri peki ni odveč, saj se zelenjava ne sme zažgati. Če kaže v to smer, znižamo temperaturo ali pa pekač spustimo na nižjo poličko. Zelenjava mora na koncu peke biti rahlo zapečena in hkrati v celoti mehka (bučke), zato je bolje, da se peče nekoliko počasneje.
No comments:
Post a Comment