Potrebujemo:
- 1 skodelico bulgurja
- 2 pomaranči
- 1 šopek sveže mete (približno pol skodelice nasekljane mete)
- 4 žlice mandljev (približno ena pest, lahko z lupino)
- 1 bio limono
- 1 manjšo zeleno papriko
- manjšo kumaro
- sol, poper
• Bulgur namočimo v 2½-kratni količini vode in pustimo pokritega stati okoli 20 minut. Če bulgur ne bo vpil vse vode, odvečno vodo odlijemo ali pa pustimo bulgur kakšno minuto v cedilu, da se odcedi. Medtem lahko pripravimo ostale sestavine.
• Mandlje narežemo na rezine ali palčke in jih popečemo na suhi ponvi. Gotovi so, ko lepo dišijo in rahlo porjavijo (okoli 5 minut).
• Pomaranče razdelimo na krhljie, ki jih razrežemo še na par koščkov. Če imamo voljo in potrpljenje, lahko pomarančne krhlje še olupimo (odstranimo tanko kožico), ni pa nujno.
• Meto grobo nasekljamo, papriko in kumaro narežemo na manjše kocke.
• Limono operemo in naribamo lupinico cele limone, potem pa še stisnemo ves sok.
• Vse sestavine zmešamo skupaj, solimo in popramo po okusu. Ta solata je lahko glavna jed ali pa spremlja kakšno drugo jed, kot je morda pečen tofu, polpeti ali pečena zelenjava.
Recept je privzet po 500 Ways to Cook Vegetarian, Valerie Ferguson.
No comments:
Post a Comment