Wednesday, June 26, 2013

Pita z zeljem



Potrebujemo:
- 500 g kislega zelja
- 500 g vlečenega testa 
- oljčno olje 
- por 
- sol, poper

Priprava:  
• Na oljčnem olju prepražimo por.   
• Zelje splaknemo pod tekočo vodo, da izgubi malo kislosti in ga predenemo v posodo s porom. Solimo, popramo in pražimo 10 minut.   
• Pečico ogrejemo na 180ºC.  
• V okrogel pekač, ki ga namažemo z oljem, položimo list vlečenega testa, ki naj sega 10 centimetrov čez rob pekača. Premažemo ga z oljčnim oljem in nanj spet položimo plast testa, ki ga prav tako premažemo z oljem. Šele nato po testu porazdelimo zelje. Na zelje položimo drugo plast testa, ki naj visi čez rob pekača. Premažemo ga z oljem in nanj spet razdelimo zelje. Na vrh spet položimo 2 plasti testa, ki smo ju prav tako po vrhu premazali z oljem (vsega skupaj tako potrebujemo 5 plasti testa). Zapremo in odvečne robove odrežemo.   
• Pečemo 30 minut. 

Ta recept je del Veganskega velikonočnega menija, ki smo ga pripravili za Pes - moj prijatelj.

No comments:

Post a Comment