Wednesday, May 18, 2016

Njoki z zelenjavo v kremni omaki


Za 3 osebe potrebujemo:
- 400g njokov 
- 200g kuhane čičerike
- 200g (en šop) listnatega ohrovta
- pest brokolijevih cvetkov
- 1 manjšo čebulo
- 400ml paradižnikove omake
- 150ml sojine (ali druge veganske) smetane
- 2 stebli zélene
- nekaj vejic peteršilja
- 1vegansko jušno kocko
- žlico ali dve oljčnega ali sončničnega olja

Priprava:
• V večji ponvi na žlici ali dveh olja popražimo čebulo, nato dodamo na koščke narezan listnati ohrovt. Pražimo na srednje visoki temperaturi in pogosto pomešamo. Ko ohrovt nekoliko oveni, dodamo še čičeriko in brokoli.
• V 1dcl tople vode ratopimo jušno kocko. Dobljeno jušno osnovo nato skupaj s paradižnikovo omako prilijemo v ponev. Dobro premešamo. Ponev pokrijemo, zmanjšamo temperaturo in dušimo približno 5 minut. 
• Njoke kuhamo po navodilih proizvajalca. Ko prvi njoki priplavajo na vrh, jih odcedimo in dodamo v ponev k zelenjavi. Prilijemo sojino smetano ter dodamo na koščke narezano zeleno in nasekljan peteršilj.
• Pustimo, da se njoki in zelenjava dušijo še približno 5 minut. Nato takoj postrežemo.

No comments:

Post a Comment