Za en manjši pekač potrebujemo:
- 10 listov testenin za lazanje
- 500 g muškatne ali druge buče, narezane na koščke
- slab deciliter vode
- 100 ml sojine ali ovsene smetane
- 400 g špinače (lahko zamrznjene)
- 1 dcl sojinega mleka
- 200 g navadnega tofuja
- 1 jušno kocko
- 80 g naribanega veganskega sira (mi smo uporabili Violife)
- po želji bučna semena in peteršilj za okras
- sol in poper
Priprava:
• Bučo narežemo na koščke in stresemo v lonec. Prelijemo s slabim decilitrom vode in na srednje močnem ognju pokrito dušimo približno 15 minut, da se zmehča. Nato dodamo sojino smetano, posolimo po okusu in s paličnim mešalnikom ali v blenderju zmeljemo v gladek pire.
• V drugem loncu v sojinem mleku raztopimo jušno kocko, dodamo nadrobljen tofu (nadrobimo ga v blenderju ali pa narežemo na koščke in zdrobimo s prsti) in špinačo. Po okusu popopramo s sveže mletim poprom. Kuhamo na srednje močnem ognju, dokler se zamrznjena špinača ne odtali. Če uporabimo svežo špinačo, najprej 5 minut kuhamo samo tofu in špinačo dodamo šele kasneje. Kuhamo tako dolgo, da špinača oveni. Vmes večkrat premešamo.
• V pladenj najprej naložimo nekaj bučnega pireja, da je dno dodobra prekrito. Nato na pire položimo testenine.
• Ponovimo zgornji korak.
• Tretja plast je špinačna: polovico špinače in tofuja porazdelimo po testeninah. Potresemo z malo naribanega veganskega sira. Pokrijemo s testeninami.
• Ponovno premažemo z bučnim pirejem in prekrijemo s četrto plastjo testenin.
• Sledi preostala špinačna masa, potresemo z malo veganskega sira in pokrijemo z zadnjo plastjo testenin.
• Na vrhu prelijemo s preostalim bučnim pirejem.
• Plasti si torej sledijo v sledečem vrstnem redu:
BT, BT, ŠT, BT, ŠT, B,
kjer B=bučni pire, T=testenine in Š=špinačno polnilo.
• Postavimo v pečico, segreto na 180ºC, in pečemo 30 minut. Potresemo s preostalim veganskim sirom in pečemo še 10 minut.
• Pred serviranjem po želji okrasimo z bučnimi semeni in vejico svežega peteršilja.
No comments:
Post a Comment