Za 2 osebi potebujemo:
- 120g riža (mi smo uporabili mešanico basmati in divjega riža)
- 1 manjšo rdečo čebulo
- 1 čili (ne preveč pekoč)
- 200g listnatega ohrovta
- 150g kuhane čičerike
- 1 manjšo rdečo papriko
- 2 stebli zélene
- pest špargljev
- 2 žlici sončničnega ali oljčnega olja
- sol
Priprava:
• Uporabimo večjo ponev z debelim dnom. Čebulo in čili na drobno nasekljamo in popražimo na žlici olja. Ko čebula postekleni, dodamo narezan listnati ohrovt in kuhano čičeriko. Na visoki temperaturi med stalnim mešanjem pečemo tako dolgo, da ohrovt oveni.
• Medtem po navodilih proizvajalca v rahlo slanem kropu skuhamo riž. Odcedimo odvečno vodo in riž pustimo minuto ali dve stati, da iz njega izpari odvečna vlaga.
• Vsebino ponve sedaj začasno izpraznimo, in v njej na drugi žlici olja popečemo riž ter na trakce narezano papriko, drobno narezano zéleno in šparglje. Ves čas mešamo - zelenjava in rič se morata peči in ne dušiti.
• Ko so paprika, zélena in šparglji še čvrsti in hrustljavi, v ponev ponovno dodamo prej popečen ohrovt in čičeriko. Dobro premešamo, posolimo po okusu in serviramo.
No comments:
Post a Comment