Potrebujemo:
- 1 gomolj repe, švedske repe, ali 1 večjo kolerabo
- 4 korenčke
- 2 korena pastinaka
- 120 g prosene kaše
- 180 g luščene rdeče leče
- 2 vejici zelene
- šopek peteršilja
- 2 stroka česna
- 2 žlici paradižnikove mezge
- sol
- 1/2 čajne žličke popra v zrnu
Priprava:
• Repo, korenje in pastinak očistimo in narežemo na koščke. Česen olupimo. Vse skupaj stresemo v lonec in prelijemo z vodo (ta naj sega 2-3 prste nad zelenjavo). Dodamo 1/2 čajne žličke soli in poper.
• Ko juha zavre, dodamo lečo, paradižnikovo mezgo, na grobo nasekljano zeleno, in del nasekljanega peteršilja (preostali peteršilj dodamo šele, ko je juha že kuhana).
• Na nizkem ognju kuhamo približno 5 minut, dodamo proseno kašo, in kuhamo še 15 minut.
• Pred serviranjem vmešamo še preostali peteršilj.
No comments:
Post a Comment