Wednesday, February 3, 2016

Polnjena buča



Potrebujemo:
- 1 večjo masleno bučo
(uporabimo lahko tudi drugo vrsto buče, ali celo veliko zucchini bučko)
- 200 g kuhanega fižola
- 50 g suhih sojinih koščkov
- 50 g drobtin
- 2 dcl vode
- 1 zelenjavno jušno kocko
- 2 korenčka
- 1 čebulo
- 3 ali 4 kose sušenega paradižnika
- 2 stebelci listnate zélene
- nekaj vejic peteršilja
- 1 čajno žličko timijana in/ali origana
- 4 zvrhane žlice kosmičev jedilnega kvasa
- 2 žlici oljčnega olja


Priprava:
• V 2dcl vroče vode raztopimo jušno kocko. Vmešamo sojine koščke in pustimo, da se napijejo.
• Bučo operemo in vzdolžno prepolovimo. Odstranimo mehko sredico in semena.
• Z žlico izdolbemo nekaj mesa buče, da povečamo prostornino. Stene naj ostanejo debele vsaj dober centimeter. Izdolbeno meso nasekljamo.
• Zéleno, čebulo, peteršilj, sušen paradižnik in korenček nasekljamo in stresemo v večjo posodo. Dodamo meso buče in vse ostale sestavine razen olja, in dobro premešamo.
• Z dobljeno maso napolnimo obe polovici buče. Med polnjenjem z žlico rahlo pritiskamo, da v masi ni zraka. 
• Polnjeno bučo pokapamo z oljčnim oljem in postavimo v pečico, segreto na 180ºC.
• Pečemo 45-50 minut oziroma tako dolgo, da so stene buče mehke, polnilo pa rjavo zapečeno.


No comments:

Post a Comment