Potrebujemo:
- 6 večjih ohrovtovih listov
- 1/2 čebule
- 1 strok česna
- 5 rezin dimljenega tofuja
- 1 korenček
- 1/2 manjše bučke
- 1/2 skodelice kvinoje
- 2 žlici sončničnih semen
- 2 žlici sončničnega ali oljčnega olja
- 1/2 čajne žličke mlete sladke paprike
- timijan in/ali peteršilj po želji
- sol in poper
Priprava:
• Kvinojo skuhamo po navodilih proizvajalca (približno 15 minut).
• Ohrovtove liste operemo. Prečno zarežemo v trdi del stebla, da jih bomo kasneje lažje zvili. Nato jih za 1 minuto potopimo v vrelo vodo.
• Bučko in korenček naribamo, čebulo in česen nasekljamo, somčnična semena pa zmeljemo v sekljalniku. Tofu narežemo na koščke.
• Čebulo nasekljamo in popražimo na olju, da postekleni. Dodamo strt ali drobno nasekljan česen, tofu, bučko in korenček, dobro premešamo in pražimo še kakšno minutko.
• Praženo zelenjavo, sončnična semena, mleto papriko, nasekljan peteršilj in/ali timijan zmešamo s kuhano kvinojo. Masa za nadev je sedaj nared.
• Maso nadevamo na ohrovtove liste, ki jih potem zvijemo kot sarme. Zložimo jih na pekač in postavimo v pečico, segreto na 200ºC, in pečemo 20 minut.
• Ohrovtove zavitke ponudimo s pečenim krompirčkom in skledo zelene solate.
No comments:
Post a Comment