Potrebujemo:
- pol glave zelja
- 4 korenčke
- 400 g tofuja
- 1/2 skodelice riža
- 1 žlico sojine omake
- 1 žlica sladkorja
- 125ml ovsene smetane (ali sojine, riževe…)
- 3 stroke česna
- semena: lanena, bučna, sončnična
- 1 žlico kokosove maščobe
- sol, poper, muškatni orešček, mleto papriko, timijan, kumino
- 1 skodelico vode
Priprava:
• Na kokosovi maščobi popečemo na koščke narezan tofu, da dobi rjavo skorjico. Na koncu ga prelijemo s sojino omako.
• V drugem loncu na kokosovi maščobi na hiro popečemo narezan česen. Dodamo naribano zelje, narezano korenje ter dušimo 10 min. Ko se zelje zmehča, primešamo riž, začinimo ter prelijemo s skodelico vode. Dodamo vse začimbe in dušimo še nadaljnjih 10 min. Na koncu primešamo ovseno smetano.
• Na dnu pekača, ki smo ga prekrili s papirjem za peko, razporedimo popečen tofu ter ga prekrijemo z zeljem. Po vrhu posujemo s semeni in postavimo v pečico, segreto na 180ºC, ter pečemo 20 min.
No comments:
Post a Comment