Potrebujemo:
- 3/4 skodelice veganskih piškotov, zmletih
- 3/4 skodelice ovsenih kosmičev (oz. poljubnih kosmičev za zajtrk)
- 1 banano
- 1/2 skodelice mletih lešnikov
- 7 namočenih datljev
- 7 suhih fig
- 1 pest brusnic
- 1 čajno žličko zmletih lanenih semen
- 1 ali 2 žlici rastlinskega mleka
- amarantove napihnjence za posip
Priprava:
• Vse sestavine razen amaranta zmeljemo v sekljalniku ali multipraktiku. Potrebnih bo več ponovitev; zmeljemo lahko tudi vsako sestavino posebej.
• Vse zmlete sestavine dobro premešamo v veliki posodi.
• Poiščemo manjši pekač ali srednje veliko plastično posodo. Dno posujemo z amarantovimi napihnjenici, čeznje pa naložimo maso in jo enakomerno porazdelimo. Naj ne bo debelejša od 1 cm. Po vrhu ponovno posujemo amarantove napihnjence in jih nekoliko pritisnemo v maso.
• Preden razrežemo, pustimo počivati vsaj 15 minut.
No comments:
Post a Comment