Za dve osebi potrebujemo:
- testo za domače testenine
- 400 g špinače
- 250 g tofuja
- 100 g ovsene smetane
- pest kaper
- strt strok česna
- sol, poper, muškatni orešček
- oljčno olje
- (neobvezno) bešamel iz sojinega mleka in pšenične moke (20g mleka, 15 g moke, 3 žličke oljčnega olja).
Priprava:
• Po receptu naredimo testo za testenine. Medtem ko testo počiva, blanširamo špinačo (prelijemo jo z vročo vodo, da oveni) in jo na drobno narežemo.
• Sedaj pripravimo nadev. Tofu z rokami pretlačimo, dodamo smetano in začinimo. Dodamo špinačo ter kapre, ponovno dobro premešamo in dobro solimo, saj testenine niso slane.
• Testo razdelimo na 6 do 8 kosov (vsak kos bo ena plast testenin) ali manj, če imamo velik pult. Vsak kos razvaljamo tako tenko, kot je mogoče, oziroma v velikosti pekača.
• Lazanjo začnemo zlagati na pomaščen pekač s slojem testenin, potem sledi špinača s tofujem in tako do zadnjega sloja testenin. Po vrhu potresemo še preostali tofu s špinačo in polijemo z bešamelom ali pa pokapamo z olivnim oljem. Pekač pokrijemo s folijo in tako pečemo na 190°C pol ure. Potem odkrijemo in pečemo še 25 minut.
Morda vas bo zanimal tudi ta recept: Špinačna lazanja s sojinimi koščki in čemažem.
No comments:
Post a Comment