Za dve osebi potrebujemo:
- ¼ kg špinače
- ½ pora
- 1 zelenjavno jušno kocko
- 250 g testenin, polžkov
- prgišče kaper
- oljčno olje
Preprosto, kar se da; ni več izgovorov za kupljene juhe!
Priprava:
• Drobno nasekljan por na žlici oljčnega olja pokritega popražimo do mehkega. Vmes pristavimo vodo za testenine.
• Poru dodamo špinačo (ni je potrebno rezati) in malo vode, da bomo lahko vse skupaj podušili. Ko špinača oveni, dodamo vodo (okoli pol litra), jušno kocko in kapre. Kuhamo 5 do 10 minut.
• Medtem se bodo skuhale testenine (krop raje solimo manj kot ponavadi, saj lahko vodo, v kateri so se kuhale testenine, dodamo v juho). Vse skupaj pomešamo in damo na krožnike. Popopramo in pokapamo z oljčnim oljem.
No comments:
Post a Comment