Wednesday, January 15, 2014

Stir-fry s kalčki in rižem


Za 2 osebi potrebujemo:
- 125 g riža
- 1 rdečo ali rumeno papriko
- 6 do 8 večjih listov zelja ali ohrovta
- 1 bučko
- 200 g kuhane čičerike
- 150 g tofujevih koščkov*
-  dve pesti mungovih kalčkov (vzgojenih doma, če je le mogoče)
- pest svežega peteršilja
- košček svežega ingverja
- strok česna
- 2 žlici olja (sončničnega, sezamovega ali oljčnega)
- sojino omako
- poper

*Tofujeve koščke lahko pripravimo tudi sami, tako da kos navadnega tofuja popivnamo s papirnato brisačko, da odstranimo odvečno tekočino, nato ga narežemo na koščke in mariniramo s sojno omako in začimbami po želji ter popečemo v ponvi.

Priprava:
• Riž skuhamo po navodilih na embalaži.
• Medtem segrejemo večjo ponev ali vok, vanjo kanemo olje in stisnemo košček svežega ingverja in strok česna. Pražimo le minutko - dovolj, da zadiši - in dodamo na trakove narezano zelje ali ohrovt. 
• Ko se zeljni listi pričnejo mehčati, dodamo na paličice narezano bučko, na trakove narezano papriko ter tofujeve koščke in čičeriko.
• Pražimo 3-5 minut: paprika in bučka naj bosta še čvrsti. Nazadnje po okusu začinimo s sojino omako in poprom ter vmešamo nasekljan peteršilj in kalčke.
• Serviramo še vroče.

No comments:

Post a Comment