Za 18 kroglic potrebujemo:
- 130 g indijskih oreščkov
- 130 g izkoščičenih datljev
- 3 jedilne žlice pomarančnega soka
- 2 žlici limoninega soka
- naribano lupinico ene bio pomaranče
- 1 žlico agavinega sirupa
- 2 žlici kakava v prahu
- 1/2 čajne žličke mletega kardamoma
- 1/2 skodelice kokosove moke
Priprava:
• Indijske oreščke drobno zmeljemo v sekljalniku in jih stresemo v posodo.
• Datlje v sekljalniku meljemo toliko časa, da nastane pasta. Mogoče bomo morali mletje vmes ustaviti in postrgati datlje s sten posode. Datljevo pasto zmešamo z zmletimi oreščki.
• K indijskim oreščkom in datljem dodamo še naribano pomarančno lupino, pomarančni in limonin sok, agavin sirup, kakav in kardamom. Mešamo, da dobimo gosto in enotno maso.
• Pripravimo krožnik in vanj natresemo kokosovo moko. Maso zajemamo z žličko in iz nje med vlažnimi dlanmi oblikujemo kroglice, ki jih povaljamo jih v kokosovi moki.
Za različico recepta brez agrumov in kardamoma kliknite tukaj.
---
Za različico recepta brez agrumov in kardamoma kliknite tukaj.
No comments:
Post a Comment