Po osebi potrebujemo:
- 3 velike rdeče paprike
- žlico nasekljanega peteršilja
- stisnjen strok česna
- kis
- olje
- sol in poper
Priprava:
• V pečici pod žarom (200°C) na vsaki strani popečemo paprike, ki smo jim odstranili sredico. V približno 10 minutah bodo postale črne, takrat obrnemo in ponovno popečemo do črnega.
• Pečene paprike pokrijemo s krpo in počakamo, da se nekoliko ohladijo (toliko, da jih lahko držimo v roki). Olupimo ožgano kožo in paprike z roko razdelimo na trakove.
• Zabelimo z oljem, kisom, česnom, soljo in poprom ter potresemo z nasekljanim petetšiljem. Zraven paše še kakšen kos kruha (za brezglutenski recept uporabimo kruh brez glutena).
• Pečene paprike lahko naredimo v večji količini in jih zmrznemo v vrečkah. Potem jih le preprosto odtajamo in pripravimo solato.
No comments:
Post a Comment