Za 2 osebi potrebujemo
- 160 g prosa
- 320 ml jušne osnove (ni potrebno, da je močna)
- 1 manjšo čebulo
- 1 večji strok česna
- 1 ½ žlice paradižnikove mezge
- 80 g nasekljanega ali pasiranega paradižnika
- pekoči feferon
- dobro žlico oljčnega olja
- sol
- pol limone
- 1 avokado
Pekoča mešanica vroče kaše in blažilnega avokada.
• Na olju počasi popražimo drobno nasekljano čebulo. Ko ta postekleni, dodamo stisnjen česen in na res blagem ognju pražimo še par minut.
• Dodamo proso in še nekoliko popražimo. Počasi zalijemo z jušno osnovo, paradižnikom in dodamo nasekljan pekoči feferon (pozornost tu ni odveč) ter paradižnikovo mezgo.
• Počakamo, da zavre, znižamo temperaturo in pokrito počasi kuhamo okoli 20 minut. Vsake toliko pomešamo, da se kaša ne sprime na dno.
• Postrežemo na krožniku s polovico narezanega avokada. Preko vsega pokapamo malo limoninega soka in oljčnega olja. Kot priloga se poda kuhan fižol.
No comments:
Post a Comment