Za dobra 2 litra juhe potrebujemo:
- 300 g rdeče leče (olupljene)
- 600 g korenja
- 150 ml sojinega mleka
- 1 žlico mlete kumine
- ščepec suhega čilija
- 2 jušni kocki (ali 1.5 l jušne osnove)
- 2 žlici sezamovih semen
- 1 žlico sončničnega olja
- 1 žlico suhega peteršilja (ali nasekljanega svežega)
- 150 ml sojinega jogurta
Priprava:
• Pripravimo 1.5 litra jušne oznove oz. v 1.5 litra vroče vode raztopimo dve jušni kocki.
• V večjem loncu segrejemo žlico olja in nanj stresemo čili. Na nizki temperaturi mešamo minutko ali dve (pazimo, da se čili ne zažge).
• V lonec stresemo lečo in dolijemo jušno osnovo (v tem vrstnem redu, nikakor ne obratno). Segrejemo do vretja in nežno vremo 30 minut.
• Ker se mora leča kuhati nekoliko dlje kot korenje, ga šele sedaj lahko operemo in naribamo ter dodamo v lonec. Malo pred koncem kuhanja dodamo še sojino mleko.
• Sezamovo seme popražimo na suhi ponvi, da porjavi in zadiši (pazimo, da ne počrni).
• Juho naložimo v skodelice ali na krožnike, dodamo žlico sojinega jogurta ter potresemo s peteršiljem in praženim sezamom.
• Serviramo s popečenim kruhom (za brezglutenski recept uporabimo brezglutenski kruh).
No comments:
Post a Comment