Za 4 osebe potrebujemo:
- 8 večjih krompirjev
- 240g (eno pločevinko) kuhane čičerike
- 4 dcl (eno pločevinko) paradižnika na koščkih
- 4 dcl (eno pločevinko) kokosovega mleka
- 1 čebulo
- 4 stroke česna
- košček svežega ingverja (ali 1 zvrhano čajno žličko mletega)
- 2 žlici sončničnega olja
- 1 čajno žličko soli
- 1 čajno žličko curryja v prahu
- 2 čajni žlički mlete kumine
- 1 čajno žličko mletih semen koriandra
- 1 čajno žličko mešanice začimb garam masala
- šopek svežega koriandra ali peteršilja
Priprava:
• Krompir olupimo, narežemo na kose in stresemo v osoljen krop. Kuhamo tako dolgo, da je krompir skoraj kuhan (če van pičimo s konico noža, naj bo na sredini še malo čvrst).
• V večji ponvi na olju popražimo nasekljano čebulo, da se zmehča in porumeni. Dodamo stisnjen česen in med mešanjem pražimo 1 minuto.
• Dodamo začimbe (razen svežega koriandra ozirma peteršilja) in stisnjen ingver (za približno 2 žlici) in med mešanjem pražimo še 1 minuto.
• Dodamo paradižnik, čičeriko in kokosovo mleko, posolimo ter dobro premešamo. Dodamo še (skoraj) kuhan krompir (brez vode, v kateri se je kuhal) in pustimo, da nežno vre 10 minut.
• Serviramo še vroče in potresemo z nasekljanim peteršiljem ali koriandrom.
• Zraven se dobro poda kakšen indijski naan kruh ali pa zelenjava po želji (mi smo se odločili za brokoli).
No comments:
Post a Comment