Saturday, November 23, 2013

Klasični "apple crumble" po vegansko



Za srednje velik pekač potrebujemo:
- 300 g moke
- 130 g rjavega sladkorja
- 120 g veganske margarine
- ščepec soli
- 6 ali 8 srednje velikih jabolk (vsaj 600 g olupljenih in na koščke narezanih jabolk)
- 1 izravnano žlico mletega cimeta

Priprava:
• Jabolka olupimo, jim odstranimo peščišča ter jih narežemo na približno 15 mm velike koščke.
• Če smo uporabili zelo sočna jabolka, jih potresemo z žlico moke. Dodamo cimet in 50 g sladkorja, premešamo in stresemo v pomaščen pekač.
• Moko s preostalim sladkorjem in margarino ter ščepcem soli gnetemo z roko, da dobimo krušnim drobtinam podobno zmes. V enakomerni plasti porazdelimo čez jabolka. Ne pritiskamo - med grudicami moke naj ostanejo prazni prostori.
• Postavimo v pečico, segreto na 180ºC, in pečemo 40 minut oziroma tako dolgo, da je crumble zlatorjavo zapečen, ob robovih pa brbota jabolčno polnilo.
• Britanci to svojo klasično sladico tradicionalno servirajo še vročo in v spremstvu tekočega vanilijevega pudinga.


No comments:

Post a Comment