Za 2 osebi potrebujemo:
- 150 g sejtanovega drobljenca
- 1 srednje veliko čebulo
- pol litra šalše (če je nimamo, lahko tudi pločevinko paradižnika na koščkih in eno na drobne koščke narezano bučko )
- 200 g testenin
- 1 žlico oljčnega olja
- origano (če se da, dve vejici svežega)
- vejico rožmarina
- sol
Priprava:
• Čebulo nasekljamo in v večji ponvi prepražimo na oljčnem olju, da postekleni. Dodamo sejtanov drobljenec in na hitro popečemo, vmes večkrat pomešamo.
• Dodamo šalšo, vejico rožmarina, vejico ali dve origana in na nizki temperaturi dušimo približno 10 minut.
• Medtem skuhamo testenine po navodilih proizvajalca.
• Kuhane testenine odcedimo, naložimo na krožnik in na vrh naložimo omako, iz katere smo odstranili rožmarin. Okrasimo z vejico svežega origana ali peteršilja.
No comments:
Post a Comment