Za en večji pekač potrebujemo:
- 1 kg sliv
- 300 g moke
- 150 g ovsenih kosmičev
- 120 g sladkorja
- 120 g kokosovega masla
Priprava:
• Slive operemo, razkoščičimo in stresemo v lonec. Potresemo s polovico (60 g) sladkorja in dušimo 10 minut.
• Medtem stopimo kokosovo maslo (v manjši posodi ali pa skodelico s kokosovim maslom postavimo v posodo z vročo vodo (pazimo, da voda ne pride do masla).
• Moko, ovsene kosmiče in drugo polovico sladkorja v posodi za mešanje dobro premešamo. Nato dodamo stopljeno kokosovo maslo in mešamo (lahko tudi z roko), da dobimo zmes, podobno drobtinam.
• Polovico zmesi razporedimo po dnu pekača in jo nekoliko pritisnemo ob dno z žlico ali lopatko. Na to osnovo porazdelimo dušene slive, ki jih po vrhu potresemo še z drugo polovico mase iz moke in ovsenih kosmičev.
• Postavimo v pečico, segreto na 180ºC, in pečemo 10 minut. Nato temperaturo znižamo na 160ºC in pečemo še 15 minut oziroma tako dolgo, da je crumble zlato zapečen.
• Crumble postrežemo še vroč.
Super recept! Sploh nisem pomislila, da bi slive uporabila za crumble. Komaj čakam, da jih bo spet v izobilju!
ReplyDelete