Wednesday, September 25, 2013

Jabolčna čežana z rabarbaro

 

Potrebujemo:
- kilogram ali dva jabolk (takšnih, ki so malo bolj krmežljava in črviva)
- stebla rabarbare (približno 5 stebel na kilogram jabolk)
- čajno žličko nageljnovih žbic (klinčkov)
- mleti cimet za posip


Priprava:
• Jabolka olupimo, odrežemo neuporabne dele in jih razrežemo na kose. 
• Rabarbaro očistimo in s površine potegnemo močnejša vlakna: zarežemo v steblo, kot bi ga hoteli olupiti, a samo nekaj milimetrov, nato kožico primemo med nož in palec in potegnemo navzdol. To je potrebno storiti le na začetku, če smo kakšno trše vlakno izpustili, ga lahko odstranimo, ko s stebla rabarbare režemo približno 4cm dolge kose.
• Jabolka in rabarbaro stresemo v lonec in dodamo nageljnove žbice in prelijemo z 1 dcl vode. Nato na nizki temperaturi pokrito dušimo 20-25 minut.
• Serviramo še toplo in potresemo s cimetom.

No comments:

Post a Comment