Za 2 osebi potrebujemo
- 1 skodelico riža (npr. basmati)
- ½ janeža
- ¼ čebule (2 žlici naskeljane čebule)
- ½ bučke
- 10 češnjevih paradižnikov
- pol paprike
- oljčno olje
- sok ½ limete
- pest mandljev (lahko so soljeni)
- peteršilj
- svežo meto
- piment
- sol
- poper
Priprava:
• Na žlici olja počasi popražimo čebulo, dodamo na manjše kose narezano bučko in janež. Pražimo toliko, da bučke dobijo malce barve. Dodamo riž, solimo, dobro premešamo in zalijemo z dvema skodelicama vrele vode.
• Pokrito kuhamo okoli dvajset minut. Nekaj minut pred koncem kuhanja vmešamo še nasekljan peteršilj.
• Medtem narežemo paradižnik in papriko. Mandlje narežemo na manjše kose in jih popražimo na suhi ponvi. Ko že lepo dišijo, jih solimo s fino soljo (npr. iz mlinčka) in dodamo kapljo ali dve olja, da se sol prime mandljev.
• Kuhan riž v posodi za solato zmešamo s paradižnikom in papriko. Dodamo nasekljano meto, piment, sol, poper in zabelimo z oljem in limetinim sokom.
• Porazdelimo na krožnike in potresemo s praženimi, slanimi mandlji.
No comments:
Post a Comment