Za 2 osebi potrebujemo:
- 1 skodelico ješprenja
- pol večjega ali en manjši por
- 1/3 skodelice leče
- pol cvetače
- rezino hokaido ali kakšne druge podobne buče (npr. muškatne, maslenke)
- pol veganske jušne kocke ali pol žlice jušne osnove
- lovor
- mleto kumino
- malo drobnjaka
- oljčno olje
- poper in sol
Priprava:
• V ponev z debelim dnom kanemo kakšno žlico olja za praženje (sončnično olje ali kakosovo maščobo). Na njem na nizki temperaturi počasi popražimo por, da oveni.
• Dodamo na cvetke natrgano cvetačo in še malce popražimo. V drugi kozici zavremo 3 skodelice vode, v kateri raztopimo jušno kocko. Dodamo lečo in ješprenj; dobro premešamo z juho zalijemo por in cvetačo v ponvi.
• Predno pokrijemo ponev s pokrovko, ne pozabimo še na lovor in sol. Na vrh položimo na kose narezano bučo.
• Medtem ko se jed kuha okoli 40 minut, večkrat premešamo, po potrebi dodamo malo vode in pazimo, da ne bomo preveč zmečkali buče.
• Kuhano rižotko začinimo s poprom, dodamo kumino in še kakšno priljubljeno začimbo. Na koncu pa še narežemo par vejic drobnjaka.
• Kuhano rižotko začinimo s poprom, dodamo kumino in še kakšno priljubljeno začimbo. Na koncu pa še narežemo par vejic drobnjaka.
No comments:
Post a Comment