Potrebujemo:
- 200 g tofuja
- 1 skodelico vode
- 1½ žličke soli
- dišavnice po navdihu (meta, timijan, rožmarin...)
Malo truda, a veliko užitka.
Priprava:
• Tofu odcedimo in dobro ožamemo (npr. s kuhinjsko krpo ali papirnatimi brisačkami). V (okili pol-litrsko) posodo za shranjevanje damo tofu, slanico in zelišča, ki jih pred tem pomečkamo, potolčemo ali narežemo. Zelo dobre kombinacije so:
- meta;
- rožmarin in timijan;
- koprc in poper...
• Tofu dpostavimo v hladilnik in potrpežljivo počakamo vsaj 12 ur, a bolje je pustiti cel dan. Tofu pred uporabo le nežno popivnamo. V celoti se bo navzel okusa soli in zelišč. Njegova tekstura bo postala precej bolj mehka in gladka. Jemo ga lahko kar samega, morda pokapanega z oljčnim oljem.
No comments:
Post a Comment