Za srednje velik pekač potrebujemo:
- 250 g testenin
- 200 g tofuja
- 1 brokoli
- 1 bučko (dve, če sta majhni)
- 200 g kuhane čičerike
- 1 do 2 dcl nesladkanega sojinega mleka
- 3 stroke česna
- šopek svežega peteršilja
- 1 vegansko jušno kocko
- 4 zvrhane žlice kosmičev jedilnega kvasa
- 2 žlici riževe moke
- oljčno olje
- poper
Priprava:
• Segrejemo ponev in vanjo kanemo olje, nanj pa nasekljan česen. Ko zadiši, dodamo nasekljan peteršilj. Minutko kasneje dodamo še na drobno narezan tofu.
• Nekaj časa pražimo, da se tofu navzame okusa česna in peteršilja. Med mešanjem tofu nekoliko premečkamo.
• Pripravimo omako: jušno kocko raztopimo v 2 dcl vode in primešamo riževo moko in kvasove kosmiče. Dodamo 1 dcl sojinega mleka in premešamo.
• Testenine skuhamo in jih odcedimo kakšno minutko preden so kuhane.
• Polovico omake prelijemo čez tofu. Dodamo čičeriko, drobno narezan brokoli in testenine. Popopramo po okusu in dobro premešamo.
• Bučko narežemo na rezine. S polovico bučke obložimo dno pekača, k smo ga narahlo premazali z oljem.
• Na bučke naložimo polovico testenin. Sledi druga plast bučk in preostale testenine.
• Naposled vsebino pekača čim bolj enakomerno prelijemo s preostalo omako (če je prej vsa tekočina v testeninah izginila, omaki, preden jo prelijemo čez testenine, dodamo še 1 dcl sojinega mleka).
• Pekač postavimo v pečico, segreto na 180ºC in pečemo 25 minut oziroma tako dolgo, da so testenine zlato zapečene in tekočina, ki brbota ob robovih pekača, skoraj izgine.
• Postrežemo s solato ali drugo svežo zelenjavo.
No comments:
Post a Comment