Friday, June 14, 2013

Pečen krompir z bučkami


Za 2 osebi potrebujemo:
- mlad krompirček
- 2 bučki
- pol glave brokolija
- 2 stroka česna
- košček svežega ingverja
- nekaj vejic svežega peteršilja
- pest črnih oliv
- 2 žlici oljčnega olja
- sol

Priprava:
• Krompir narežemo na krhlje, čisto majčkene krompirčke pa pustimo cele, stresemo v slan krop in kuhamo približno 15 minut (v sredini naj bo še čisto malo surov - poskusimo z nožem).
• Bučki operemo in naribamo (uporabimo ribežnik za jabolka ali korenje). Brokoli narežemo na manjše koščke.
• Segrejemo večjo ponev, vanjo kanemo dve žlici oljčnega olja in nanj stisnemo česen in ingver (alternativno lahko česen in ingver drobno nasekljamo). Na zmerni temperaturi pražimo kakšno minutko, za zadiši.
• V ponev dodamo dobro odcejen krompir, brokoli in bučke ter posolimo po okusu. Pečemo brez pokrovke približno 10 minut (oziroma tako dolgo, da je krompir popolnoma kuhan) in med mešanjem večkrat pomešamo. Malo pred koncem dodamo še nasekljan peteršilj in olive.
• Jed postrežemo samo ali pa s sojino klobaso.

No comments:

Post a Comment