Za 2 osebi potrebujemo:
- 200 g kuskusa
- 2 mali šalotki
- 200 g špargljev
- oljčno olje
- sol, poper
- mešana zelišča po želji
- 1 žlico koruznega škroba
Priprava:
• Šparglje operemo in nalomimo (stebelca začnemo lomiti pri vrhu in lomimo, dokler se pustijo lomiti - trde dele stebel zavržemo).
• Čebulo na drobno sesekljamo in jo na oljčnem olju prepražimo. Dodamo šparglje in pražimo.
• Posebej zmešamo žlico škroba s pol decilitra hladne vode in ga vmešamo v šparglje, da nastane omaka. Začinimo po okusu (suh česen, mešana zelišča, sol, poper).
• Kuskus pripravimo po navodilih proizvajalca. (V širšo posodo nalijemo 0,5 litra vode, ki smo ji dodali žlico olja in žličko soli. Ko voda zavre, vanjo stresemo kuskus in dobro premešamo. Pokrito pustimo stati 5 minut.)
• Naposled v kuskus vmešamo šparglje in postrežemo.
Za drugo različico kuskusa s šparglji kliknite tukaj.
No comments:
Post a Comment