Wednesday, May 22, 2013

Paprike z ajdo in ješprenčkom v pečici



Za 3 osebe potrebujemo:
- 3 večje rdeče paprike
- 1/2 skodelice ajdove kaše
- 1/3 skodelice ješprenčka
- 1/2 srednje velikega pora
- 125 g tofuja (polovico običajnega zavitka)
- oljčno olje
- pesto (po tem receptu)
- timijan
- sol
- poper

Z malo dela veliko dobrega.

Priprava:
• Čez noč v vodi namočimo ajdo in ješprenček. Ko se drugi dan lotimo kuhe, prižgemo pečico na 180°C in v njej segrejemo z oljčnim oljem dobro namazano ognjevarno posodo.
• Namočena zrna damo v manjšo posodo za solato, dodamo zmečkan tofu, timijan, na drobno narezan por, dve žlici oljčnega olja, sol in poper. Ta del recepta dopušča veliko igranja - dodamo lahko še kakšna semena, popečene orehe, papriko v prahu, kakšen feferon... Vse dobro premešamo in poskusimo, ali je dovolj slano.
• Paprike po dolžini prerežemo na pol in odstranimo peclje in peške in semena. Vsako polovičko napolnimo z nadevom. 
• Previdno zložimo v vroč pekač. Na vsako papriko damo eno zvrhano žličko pesta in rahlo razporedimo. Pekač s paprikami vrnemo v pečico in pečemo dokler se paprike vidno zmehčajo, okoli 35 minut.
• Postrežemo same ali v spremljavi kakšne solate.

No comments:

Post a Comment