Saturday, May 18, 2013

Čokoladni kolač



Potrebujemo:
• za biskvit
- 1 skodelico kamutove moke (lahko uporabimo tudi navadno belo)
- 1/4 skodelice riževe moke
- 1 skodelico sladkorja
- 1/3 skodelice kakava v prahu
- 1 čajno žličko pecilnega praška
- 1 žlico vanilijevega ekstrakta
- 1/3 skodelice olja
- 1 čajno žličko jabolčnega kisa
- 1 skodelico tople vode
- ščepec soli
• za premaz
- 200 g veganske jedilne čokolade
- 1/2 dcl sojinega ali drugega rastlinskega mleka
- marmelada po želji

Priprava:
• Najprej premešamo moko, kakav in pecilni prašek. Nato dodamo vse ostale sestavine ter ponovno dobro premešamo, da nastane gladka zmes. 
• Maso prelijemo v pekač in ga postavimo v pečico, ogreto na 180ºC.
• Pečemo 30 minut oziroma tako dolgo, da je zobotrebec, ki ga zapičimo v testo in izvlečemo, suh.
• Pecivo ohladimo, nato ga po višini prerežemo na pol, premažemo z marmelado in ponovno sestavimo.
• Na pari stopimo čokolado, ki smo jo nalomili v sojino mleko. Odvisno od čokolade, ki smo jo uporabili, lahko dodamo še malo mleka, če je čokoladni premaz še vedno gost.
• Ko se čokolada nekoliko ohladi, jo namažemo po vrhu peciva.

No comments:

Post a Comment