Za dve osebi potrebujemo:
- 1 čebulo
- 1 strok česna
- 2 večja krompirja (ali 1 sladki krompir)
- 2 korenčka
- 1 rdečo papriko
- 1 paradižnik
- poper, cimet, ingver, mleta koriandrova semena - po okusu
- 2 žlici arašidovega masla
- 100 g kuhanega rdečega fižola
- šopek svežega korianda
- nesoljene arašide
Priprava:
• Čebulo in česen sesekljamo in ju v voku ali globoki ponvi pokuhamo z nekaj žlicami vode. Dodamo na majhne kocke narezan krompir in na tanke kolobarje narezan korenček.
• Dodamo začimbe, na tanke rezine narezano papriko in paradižnik. Pokrijemo in kuhamo kakih 10 minut, vmes večkrat pomešamo. Vmešamo arašidovo maslo in fižol.
• Kuskus odmerimo in skuhamo po navodilih na embalaži.
• Postrežemo s svežim koriandrom in arašidi.
No comments:
Post a Comment