Za pol skodelice pesta potrebujemo:
- pol skodelice ameriških (pecan) ali domačih orehov
- šopek sveže ali v olju vložene bazilike
- ¼ skodelice olivnega olja
- sol
- poper
Za vsak dan in povsod.
Priprava:
• Vse sestavine razen olja damo v majhen multipraktik ali blender (za slednjega morajo količine biti večje) in začnemo sekljati na majhni hitrosti. V mešanico počasi dolivamo olje, da se lažje seklja.
• Ko zmes postane enotna in dobro sesekljana, jo poskusimo in po okusu dodamo tisto, kar se nam zdi, da manjka.
• Ko zmes postane enotna in dobro sesekljana, jo poskusimo in po okusu dodamo tisto, kar se nam zdi, da manjka.
• Če želimo pesto predvsem kot omako za testenine, uporabimo več olja; kot namaz pa je lahko pesto nekoliko bolj suh in orehi so lahko bolj grobo narezani.
• Pesto hranimo v hladilniku v približno tako velikem kozarčku, da bo poln.
No comments:
Post a Comment