Wednesday, January 20, 2016

Pečena gomoljna zelenjava


Potrebujemo:
- 3 korene pastinaka
- 5 korenčkov
- 2 sladka krompirja
- 3 ali 4 srednje velike krompirje
- 2 manjši čebuli
- oljčno olje
- vejico rožmarina
- 2 vejici timijana
- sol


Priprava:
• Zelenjavo očistimo. Korenje in pastinak vzdolžno prerežemo. Krompir in sladki krompir narežemo na podolgovate kose. Čebulo narežemo na četrtine.
• Zelenjavo pokapamo z oljčnim oljem, dodamo timijan in rožmarin, posolimo in dobro premešamo. Nato stresemo v pekač. Zelenjava naj bo v pekaču le v eni plasti - če je potrebno, raje uporabimo dva pekača.
• Pekač postavimo v pečico, segreto na 200ºC, in pečemo 40-45 minut oziroma tako dolgo, da je zelenjava rjavo zapečena.


Pečena zelenjava je primerna kot samostojna jed, lahko pa tudi kot priloga. Po želji lahko dodamo tudi gomolj ali dva rdeče pese.

No comments:

Post a Comment