Za 2 skodelici napitka potrebujemo:
- 2 skodelici rastlinskega mleka (ovseno, sojino, ...)
- 1 paličico cimeta
- ščep cimeta v prahu
- ščep naribanega muškatnega oreščka
- 1 ali 2 čajni žlički agavinega sirupa
- po želji še kanček vanilijeve esence.
Priprava:
• Rastlinsko mleko prelijemo v kozico, dodamo paličico cimeta in počasi segrevamo do vretja. Nato temperaturo zmanjšamo na minimum in pustimo, da se tik pod vreliščem kuha 5-10 minut, nato odstavimo.
• Vmešamo 1 ali 2 čajni žlički agavinega sirupa (odvisno od osebnega okusa ter od vsebnosti sladkorja v rastlinskem mleku, ki ga uporabimo). Po želji z metlico napitek nekoliko spenimo. Lahko dodamo tudi kanček vanilijeve esence.
• Prelijemo v skodelice in potresemo z mletim cimetom in majhnim ščepcem muškatnega oreščka.
Lahko se poigramo z okusi: namesto muškatnega oreščka in vanilije uporabimo košček svežega ingverja, ki ga kuhamo skupaj s cimetovim lubjem, ali pa namesto vanilije ob koncu kuhanja v vročem napitku stopimo košček temne čokolade.
No comments:
Post a Comment