Potrebujemo:
• za testo
- 450 g moke (uporabili smo 200 g kamutove in 250 g riževe, lahko pa uporabimo tudi gladko pšenično moko)
-150g sladkorja
- 4 kavne žličke pecilnega praška
- 190 g veganske margarine
- 4 žlice vode
• za nadev
- 150g marcipana
- 300g češenj (svežih ali iz kompota)
- pol litra vanilijevega pudinga - lahko ga pripravimo sami ali pa uporabimo 1 zavitek praška za puding, 500 ml rastlinskega mleka (n.pr. sojino ali riževo) in 2 žlici sladkorja ter skuhamo po navodilih na embalaži
Priprava:
• Moko, sladkor in pecilni prašek dobro premešamo. Dodamo na koščke narezano hladno margarino in vodo ter zgnetemo v homogeno, a krhko testo, ki ga nato zavijemo v folijo in za 1 uro postavimo hladilnik.
• Malo preden vzamemo testo iz hladilnika, se lotimo priprave nadeva. Marcipan na grobo naribamo in stresemo v kuham puding. Mešamo dokler se marcipan ne zlije s pudingom. Pustimo, da se masa nekoliko ohladi.
• Ko se je testo spočilo, ga vzamemo iz hladilnika. Model za pito premažemo z margarino. 2/3 ali 3/4 testa nekoliko sploščimo in položimo na dno modela ter s prsti razporedimo po celotnem dnu in vse do zgornjega roba modela.
• V model, obložen s testom, prelijemo muding z marcipanom. Dodamo češnje (potopimo jih v maso). Po vrhu nadrobimo preostalo tretjino (oziroma četrtino) testa.
• Pito postavimo v pečico, segreto na 180ºC, in pečemo 30 minut oziroma tako dolgo, da je testo zlato zapečeno.
• Preden pito postrežemo, jo po želji lahko potresemo s sladkorjem v prahu.
No comments:
Post a Comment