Za 2 osebi potrebujemo:
- 200 g navadnega tofuja
- 200 g špargljev
- polovico čebule
- žlico drobno nasekljanega peteršilja
- žlico oljčnega olja
- 1/4 čajne žličke kurkume
- sol in poper
Priprava:
• Tofu popivnamo s papirnato brisačko. Če vsebuje veliko vode, ga za nekaj časa zavijemo v papirnato brisačko in obtežimo, da odstranimo odvečno tekočino. Nato ga narežemo na koščke, naposled pa s prsti zdrobimo.
• V segreto ponev kanemo olje in nanj stresemo nasekljano čebulo. Ko postekleni, jo potresemo s kurkumo, nato pa v ponev stresemo še tofu. Med stalnim mešanjem pražimo minutko ali dve.
• Špargljem odstranimo lesene dele stebel in jih narežemo na 2-3 cm dolge kose.
• Tofu umaknemo na polovico ponve, na drugo polovico pa stresemo šparglje. Tako pečemo minutko ali dve, da se šparglji nekoliko omehčajo, a so še vedno hrustljavi. Naposled potresemo z nasekljanim peteršiljem, solimo in popramo po okusu in dobro premešamo.
• Serviramo z opečenim kruhom (za recept brez glutena uporabimo brezglutenski kruh). Zraven se poda sveža zelenjava.
No comments:
Post a Comment