Za 2 osebi potrebujemo:
- 40 g (3 zvrhane žlice) grobo mlete ovsene moke (če je nimamo, lahko improviziramo tudi z ovsenimi kosmiči, ki jih zmeljemo v sekljalniku)
- 80 g ovsenih kosmičev
- 30 g (2 zvrhami žlici) mletih mandljev
- 2 žlici agavinega sirupa ali drugega sladila (po želji)
- sadje ali oreške po želji
Priprava:
• Ovseno moko, ovsene kosmiče in mlete mandlje prelijemo s pol litra vode in dobro premešamo. Če se le da, to storimo že zvečer in pustimo namakati čez noč.
• Mešanico na minimalnem ognju in med stalnim mešanjem segrejemo do vrelišča in kuhamo 5 minut (dlje, če nismo pustili namakati). Ovsena kaša se bo med kuhanjem zgostila. Po želji lahko dodamo še 1 dcl vode.
• Vmešamo agavin sirup in postrežemo s sadjem ali oreški po želji (na primer narezani brazilski oreščki ali pest semen granatnega jabolka).
No comments:
Post a Comment