Saturday, September 14, 2013

Buranja


Za 2 osebi potrebujemo
- 500 g zelenega stročjega fižola
- 2 papriki
- 3 večje paradižnike
- 1 manjšo čebulo
- česen
- oljčno olje
- timijan
- pekoči feferon
- sol

Priprava:
• Očiščen stročji fižol skuhamo v slanem kropu do mehkega, vendar pazimo, da ga ne razkuhamo. Čas kuhanja je okoli 15 do 20 minut. Fižol po kuhanju odcedimo.
• Med kuhanjem fižola na dveh žlicah olja počasi popražimo drobo nasekljano čebulo, zatem še česen. Popražimo toliko, da čebula postekleni in postane mehka. Dodamo na srednje velike kose narezano papriko in pekoči feferon (če imamo feferon v suhi obliki, ga dodamo že prej, ko pražimo čebulo) in popražimo do mehkega; paprika lahko tudi malce porjavi, a ne smemo pri tem prižgati čebule ali česna. 
• Ko je paprika zmehčana, dodamo nasekljan olupljen paradižnik in timijan. Skupaj pražimo vsaj 15 minut, da paradižnik postane slajši. Sedaj je čas, da pridamo skuhan fižol, dobro premešamo in zalijemo s toliko vroče vode, da je pokrita polovica fižola. Počasi kuhamo še kakšne pol ure, da se okusi povežejo ter se paradižnik in paprika lepo razpustita. 
• Na krožniku pokapamo z oljčnim oljem in postrežmo s polento (lahko tudi hladno).

No comments:

Post a Comment