Saturday, April 27, 2013

Enostavna polenta z ragujem



Za 2 osebi potrebujemo:
- 150 g polente 
- jušno začimbo
- 1 pločevinko veganskega raguja (npr. Natureta)
- 200 g paradižnika (lahko v koščkih iz pločevinke)
- 10 gobic (npr. šampinjonov)
- 100 g kuhanega fižola

Priprava
• Za polento odmerimo trikratno količino vode, ki jo v loncu zavremo z nekoliko jušne začimbe (in po želji s pol žličke olja). Ko voda zavre, med vmešamo polento. Kuhamo po navodilih proizvajalca in vmes večkrat pomešamo. Nato lonec odstavimo in pustimo, da se polenta nekoliko napne.
• V ponev stresemo ragu, paradižnik in fižol, vmešamo gobice in kuhamo nekaj minut, dokler se le-te ne zmehčajo.
• Postrežemo s solato.

2 comments:

  1. Živjo! Kje se lahko kupi veganski ragu? Dm? Kakšna posebna trgovina? Hvala!

    ReplyDelete
  2. Jaz sem ga zasledila v lokalnem Mercatorju, verjetno ga imajo pa tudi v kaksni vecji trgovini, ki drzi Natureta izdelke.

    ReplyDelete