Potrebujemo:
- 300 ml ovsenega mleka (od tega 50 ml za glazuro)
- 175 g bele moke
- 200 g rjavega sladkorja
- 100 g kakava v prahu
- naribano bio pomarančno lupinico
- 1 pecilni prašek
- 30 ml ruma
- 200 g marelične marmelade (če je kisla, toliko bolje)
- 200 g jedilne črne čokolade*
- žafraniko in jagode za okras (po želji)
Priprava:
• Z metlico dobro premešamo sladkor, kakav in presejano moko, ki smo ji primešali pecilni prašek.
• Ob neprestanem mešanju dodajamo ovseno mleko (250 ml), rum in naribano lupinico. Če se nam masa zdi pregosta, lahko dodamo malo oljčnega olja.
• Maso prelijemo v namaščen in z moko posut (ali s papirjem za peko obložen) okrogel pekač. Biskvit pečemo na 150°C približno 40 minut (preizkus s konico noža).
• Biskvit pustimo, da se ohladi, nato ga prerežemo na pol, da dobimo dve plasti. Spodnji del obilno premažemo z marelično marmelado in pokrijemo z zgornjim delom biskvita.
• Čez prelijemo čokoladno glazuro, ki jo pripravimo tako, da v bain marie (nad paro, ta metoda je opisana na primer tukaj) segrejemo 50 ml ovsenega mleka in v njem stopimo čokolado. Za svetleč preliv čokoladi dodamo malce olja ali margarine.
• Okrasimo po želji. Uporabili na primer jagode in žafraniko.
Ta torta je del Veganskega Valentinovega menija, ki smo ga pripravili za Pes, moj prijatelj.
No comments:
Post a Comment